donderdag 1 november 2018

start van een nieuw schooljaar vol plezier!!

Hallo iedereen!!
Hier zijn we weer met de eerste foto's van een nieuw schooljaar vol plezier en mooie foto's van welke leuke dingen we dan zoal doen!!!
Het is alweer herfstvakantie dus we hebben alweer hééééél wat mooie, leuke foto's van de kids!

Eerst enkele weetjes : van de klas van vorig schooljaar van 8 kinderen zijn er nog 7 over, want onze Niels is nu bij 'de grote'!! Hij gaat nu naar klas in De Varens en stelt het daar goed!
In september kwamen er enkele vriendjes bij : Junior en Laura!! Welkom lieverds!!!
Junior bij juf Gwendoline op schoot in de schommelstoel
Naast juf Gwendoline, die nu ook Onderwijs aan Huis gaat geven bij Noortje en Hamidi, moest er dus een juf bijkomen voor de momenten dat juf er niet is en dat werd juf Hanke, die ook vorig jaar al heel regelmatig in de klas kwam en dus de kinderen al goed gewoon is.
juf Hanke met Ismaïl
Verder komen nog in onze klas : meester Bart voor ortho-agogische muziekbeleving, de nieuwe leuke BiM-activiteit ( daarbij brengen we het karakter van een muziekfragment over op het lichaam van de kinderen door hen aan te raken met verschillende materialen als een bal, waaiers , doeken, ...dit in combinatie met telkens weer andere geuren ...) en nog meer activatie !
Meester Bart
Ergo Emmely en Logo Liesbeth(C) springen ook op geregelde tijd binnen om met de kinderen aan de slag te gaan binnen hun expertise en ook kiné Liesbeth(D) komt weer vestibulaire stimulatie geven.
ergo Emmely 


logo Liesbeth(C)
kiné Liesbeth(D)

Onze verpleegster Mieke(V) die komt helpen in zorg en ook voor nóg meer activatie zorgt, wordt dit schooljaar versterkt met een collega- verpleegster, toevallig ook een Mieke(I) !!
Zo zijn we wat ook het medische en goede verzorging betreft zeker in goede handen!!!

verpleegster Mieke (V)
verpleegster Mieke (I) , hier met Ralphje bij de huifkarpaarden op onze dierendag ( foto's daarvan volgen!!)
 Net zoals vorig jaar krijgen de kinderen tal van activatiemomentjes vol aangename prikkels, dit bij de klankschalen, visuele stimulatie, massages en trillingen, vestibulaire stimulatie als schommelkuip en - stoel en dansen, belevingstheaters, voetbadjes, werken met de 1-functie-toets, BiMmen,  en allerlei dingen om te ervaren aan handjes, voetjes en gezicht als schuim, zeepbellen, verf , ...

Ook staan de kids weer elke dag flink op de voeten in de sta-apparaten, om daarna heerlijk te ontspannen vrij op de mat of op schoot bij juf of voor een partijtje knuffelen!!!

Als de juffen even niet met ons aan de slag zijn, zijn er nog de leuke liedjes met bijhorende filmpjes op het grote scherm, zowel in of niet het thema van 't moment!! Ook verschillende activity's vinden enkele vriendjes leuk!!

Voor godsdienst werken we dit jaar met het thema ' Jezus als voorbeeld', waarbij we nu bezig zijn met het verhaal van 'De Goede herder', waarbij schapengeblaat en massages met schapen vacht en schapenwol centraal staan voor ons!! 

Hierbij enkele leuke foto's!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten