donderdag 9 januari 2020

Sint op bezoek én kerst: december dus!!!

Sint op bezoek én kerst: december dus!!!

Sint en zijn beste vriend Piet op bezoek....

Aangezien we ook het voorbije jaar natuurlijk weer super-flink zijn geweest, kwam de Heilige man en zijn beste vriend ook bij ons op bezoek!!
Als voorbereiding daarop haalde we de poppen Sint en Piet weer uit de kast en voelden we aan zachte watten, waarmee de baard van de sint maakten , en aan jute , dit voor de zak van Piet.
Er was naar jaarlijkse gewoonte een fotosessie van elk én er waren kadootjes om uit te pakken!!

Iedereen was op zijn best en dat geeft leuke foto's natuurlijk :


December is ook kersttijd: de adventskrans werd weer uit de kast gehaald en we staken elke week nog een kaarsje aan; in de klas voelden we aan kerstslingers en - ballen, we zagen zingende kerstmannen en -mannetjes én onze kersthond zong weer zijn liedjes. Ook waren heel mooie en kleurige lichtjes van de partij. We beleefden het kerstverhaal door te voelen aan stro van Jezus' bedje, de warmte van de ezel en de koude wind van de winternacht waarin Jezus is geboren, We zetten de kerstboom, want die hadden we nodig voor mooie foto's voor op ons kerstkado voor de mama's en papa's!! We maakten een kersttafeldecoratie en hadden daarvoor één en ander nodig: een glazen fles, water , touw voor een mooie strik én sparrentakken, die heel lekker ruiken als je het wat tussen je vingers wrijft...... Dit was dan weer allemaal ideaal voor de kids om te ervaren , te voelen, te ruiken ...
Dit alles werd 'gevangen ' in leuke foto's !!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten