donderdag 8 juli 2021

mei en juni : afsluiten schooljaar 2020-2021

 mei en juni : afsluiten schooljaar 2020-2021

mei-maand is natuurlijk de maand van MOEDERDAG!!

In klas maakten we lekker geurend badzout voor de mama's. Samen met juf ( sommigen waren ook alleen op dreef ;) ) mengden we badzout met geurende lavendel-bloemetjes !!

Dan volgde een leuke fotoshoot! Op een blauwe mat ( denk maar dat ze in het water liggen ! ;) ) met eendjes rondomrond werden het grappige, mooie foto's voor mama!!!

Leuk voor de kids en een samen met een tekstje mooi voor mama....





















Het zonnetje deed hard zijn best ons te verwarmen en daar genoten we dan ook van !!

Belevingstheaters, voetbadjes , spelen met schelpjes en zand en handjes in het water , zoveel mogelijk op het terras , onder de parasol of op een dekentje in het gras , of in onze zintuigtuin en  onze kinderboerderij....

Als we met genoeg begeleiding waren trokken we naar het speeltuintje in het dorp ....






































Juni : mooi weer ........

Past die zonnebril ook voor mij ??? ;) Kaschina vindt van wel , Ralphje kon die niet snel genoeg wegtrekken .... ;) 






We trokken ook een paar keer naar 'het bosje van de buren - Cirkant ' 

én naar Groenhove, met de bus dan natuurlijk!! Ook op de bus zitten vinden onze kids zóóó leuk!!










































..... maar ook minder mooie dagen hoor in juni !!! Dan maar weer binnen leuke dingen doen : 

liedjes en prikkels in ons thema 'zomer-zand-zee en water ' ( eendjes in het water, windmolentjes , zonnecrème smeren , beren met een zwemband , wind om af te koelen door te waaien,....)

op het waterbed met hartjes-lichtjes , sleepdeken in de gang , spelen met de nieuwe voelkussens van Mieke , spelen op de ipad .....









































BiM met ponpons of de strelende veer ...





actie met de tovertafel ....


en Kaschina 'in love' met haar baby-pop !!!



In juni was het ook feest voor de papa's!!!

Voor papa maakten we een potje kruidenmengeling ' voor op het vlees in de pan of op de bbq' onze kids maakten zo van hun papa een 'betere kok' !!!!

Daarvoor lieten we de kinderen ruiken aan een aantal kruiden en daarvan maakten we natuurlijk ook een foto voor de papa's !!








Ismaïl kreeg ook nu nog TOAH bij hem thuis ..... liedjes kijken en luisteren, voelen aan de fluffybal, voetbadjes , trillingen en muziekinstrumentjes kwamen aan bod ...















En als afsluiter van ons schooljaar gingen we met de klasbubbel ( jammer genoeg niet met de zorggroep-toah-bubbel want ze mochten niet mee samen in de bus... ) naar WOUTERSHUIS , een miniboerderij voor kinderen met een beperking. We gingen daar al enkele keren op vorige jaren en het was ook nu weer genieten!!!

We werden hartelijk ontvangen en al meteen keken we hoe de 2 paarden vóór de huifkar werden gespannen, spannend hoor !! En dan inladen voor een rustgevende rit van een dik uur , heerlijk was dat voor de kinderen !! Ze genoten en wij ook trouwens !!!

Bij terugkomst was het al tijd voor het middagmaal met aansluitend rust en pamperwissel, dit in een gloednieuwe, prachtige verzorgingsruimte met reuze-nemo én handymove,  waarna we nog heerlijk konden genieten van de prachtige snoezelruimte met 101 lichtjes, een waterbed , de film  'Spirit' en onder de grote boom in het midden van de tuin de nestschommel en wiegschommel en drumstel ...

Moe maar tevreden laadden we onze bus weer en gingen schoolwaarts!! Toch een zalig gevoel geeft dat als je je kids gelukkig ziet !!!



























Ons schooljaar 2020-2021 zit er alweer op , het was geen eenvoudig jaar , nog steeds met de covid -dreiging, steeds veranderende maatregelen , behoud van 'bubbels' waardoor we ons steeds weer moesten aanpassen.... , maar we maakten er samen het beste van , probeerden onze kids zoveel mogelijk te bieden, zo goed als het kon.... We werkten het hele jaar met de klasbubbel en toahs bij kindjes thuis die voor de veiligheid veilig bij de ouders bleven, de zorggroep-toah-bubbel die verpleegster Mieke voor zich nam , waardoor ons 'andere Mieke' , meer de zorg in de klasbubbel aanpakte ... Merci Miekes , jullie zijn een rots in de branding, flexibel, bereid steeds je weer aan te passen aan de veranderingen gedurende het schooljaar !!!

We zwaaiden er ook eentje uit : onze grote meid Kaschina gaat naar de grote school !! Gelukkig blijft ze in zicht in onze zorggroep en komen we haar wel nog veel tegen in de gang!! Het gaat je goed , lieve schat!!!

Tenslotte......Hopelijk ziet ons volgend schooljaar er wat rooskleuriger uit, kunnen alle kindjes weer én naar klas komen én toah krijgen, ons doel in het werken met onze kids om hen zo het best mogelijke aanbod te geven waar ze eenvoudig weg recht op hebben...

Afwachten dus en uitzien naar september en .... fingers crossed voor een goed , gezonde start !!!

Aan iedereen, fijne zomer , geniet van je congé  en tot in september !!!!

Liefs 

Gwendoline

1 opmerking: