dinsdag 6 juni 2017

Feest , want op 29 april deed ons Sidje zijn 1ste communie !!!
Enkele weken voordien waren we heel enthousiast begonnen met de voorbereidingen op zijn grote dag !
Vraag je je af hoe wij het deden ?
Met 'mijn' kindjes gaan we de elementen van 1ste communie omzetten in ' het zintuiglijk waarneembare '!!
 1 ste communie is namelijk : 'voor de 1ste keer aan de tafel van de Heer ' , dus voor de 1ste keer de communie ontvangen , dit kan als hostie of als wijn . Daarvoor mocht Sid samen met zijn 1ste communie-vriendjes van de andere klassen met brooddeeg werken : eraan voelen én er een mooie handafdruk in maken als herinnering ; er werd ook brood gebakken , waarvan er dan een klein stukje mocht geproefd worden .... ; de dag van 'zijn ' feest kozen we voor het aanbrengen van wat wijn op de lipjes , want zo'n stukje hostie was voor Sid wat moeilijker , maar voor die wijn , daar voelde onze Sid wel voor !
Dat we als 2de element voor 'feest' kiezen , is wel duidelijk , want voor Sid werd het een grote dag !! Vooraf hadden wij , samen met alle 1ste communicantjes al een ' pre-party hoor , alles moet toch geoefend worden hé !!!
Ook het communiceren werd vooraf al geoefend , samen met het repeteren van de viering en de te gebruiken liedjes  in 'the place to be' , zodat de feestneusjes al wat konden wennen aan de ruimte die voor die dag even ' kerk' werd , nl. de vertrouwde turnzaal , waar al onze schoolvieringen ook doorgaan.
Als 3de en laatste element kozen we voor het evangelie verhaal : ' De goede herder' , waarvan we het lammetje wel heel dicht bij Sid brachten , nadat we een schaapje gingen bezoeken in de wei . Achteraf voelden we samen nog aan schapenvelletjes en schapenwol , knuffelden we schapenknuffels en luisterden we nog naar het geblaat van lammetjes. Sid maakte samen met juf ook een 'eigen schaapje ' met lijm en schapenwol voor in zijn herinneringsboekje vol mooie foto's van de voorbereidingen .


Het werd een mooie viering , Sid was er rustig en tevreden bij !!!
Het werd voor hem en zijn familie een prachtige  dag!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten