donderdag 7 november 2019

september, de start van een nieuw schooljaar!!

Hallo iedereen,
hier zijn we dan weer met een schooljaar vol mooie foto's van onze kids!!

Dit schooljaar staan juf Hanke en ik weer afwisselend halftijds voor de klas én hebben we elk 3 toah-kindjes, d.w.z. dat die kinderen halftijds naar de klas komen en daardoor nog 4 lestijden individueel onderwijs krijgen , hetzij thuis, hetzij in de zorggroep.

In onze klas zitten dit schooljaar 11 kinderen:( opgenoemd zoals ze in de klas in de kring zitten bij groepsactiviteitjes  ;)  )  Benicio, Laura, Ralph, Junior, Kaschina, Sid, Ismaïl, Milan, Noor, Hamid en onze 'laatste aangekomen Lilou.

Hierna krijgen jullie naar gewoonte weer een heleboel mooie foto's, maar van Lilou en Laura worden op onze blog, naar de wens van de ouders die we respecteren, geen foto's getoond....

Véééééél kijkplezier !!!!

Het nieuwe schooljaar startten we in september met hetzelfde thema waarmee we in juni werkten, nl. "zomer, water en zand, schelpen...." Dit deden we om voor de kinderen een soepele overgang te maken van het einde van het vorig schooljaar naar een nieuw schooljaar en zo de 2 maanden vakantie te overbruggen. 

In september vierden we ook al verjaardagen, nl. die van Sidje , die in augustus 10 jaar werd; en van Ralphje, die werd in september 8, hiep,hiep, hoera, feestje!!!!
In september en oktober maakten we ook mooie foto's van de activiteiten waarbij we werken met trillingen ( vibratorische stimulatie - werken aan het zelfbeeld van de kinderen en heerlijk ontspannend) , trilnekkussen of trilslang, alleen óf samen één, en waarbij we samen bewegen ( vestibulaire stimulatie- om de bewegingsarmoede van kinderen in een orthese te compenseren en te werken aan (on)evenwicht en houdingswissels) , in de hangmat, alleen óf samen met dochter van juf Gwendoline Aline óf verpleegster Mieke; in de sleepdeken- voort getrokken door juf Hanke en de kiné van dienst of door juf Gwendoline; of heerlijk rustig in de schommelkuip....

Geniet je mee? De kids genieten er alvast elke keer weer van !!!Voor het dagelijkse godsdienstmomentje werken we dit jaar met het thema " Ik mag leven", concreet dus over ons lichaam. September hadden we het over "ogen", dus lieten we de kinderen allerlei lichtjes zien, waaronder de nieuwe, kleurrijke kaars die juf Hanke speciaal voor de kids meebracht!!
We keken ook samen in de spiegel, of lieten er allerlei lichtjes in reflecteren...


In oktober bekeken we onze handjes van dichtbij, kregen een lekker-ruikende handmassage en draaiden en zwaaiden met onze handjes op enkele leuke liedjes ...
Hierbij nog enkele foto's van de toah-uren bij noor en Hamid thuis ....
Volgende post meer foto's van de maand oktober!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten